menu
ZonE-Nieuws 29 oktober 2017

Lichtpunten in de donkere tijd van het jaar!

In november en december hebben wij nog enkele interessante activiteiten op het programma staan. Een uitdagende workshop met Martin van den Broek en een workshop met Judith Steenhorst en John Hogervorst. Op 24 november kunt u zich met John Hogervorst verdiepen in de "sociale driegeleding" en samen ontdekken dat dit de enig begaanbare richting is naar een gezonde toekomst voor onszelf en onze kinderen in een wereld met grote vraagstukken.


Website De Zonneboom

Kijk ook eens op onze vernieuwde website.
Inschrijven kan tegenwoordig gewoon eenvoudig via de website.
Natuurlijk kun je ook een inschrijfformulier opvragen via info@dezonneboom.nl of bellen naar 071-5123 137.

Facebook

De Zonneboom heeft ook een Facebook-pagina; volg ons nu ook via Facebook!


2 november 2017

Workshop met Martin van den Broek

Waar gaat het mij nu echt om?

Je maakt kennis met een beproefde simpele, korte maar krachtige methode van zelfcoaching. Je past deze methode toe op voorvallen uit het verleden die je nog blijven bezighouden, bijvoorbeeld een opmerking van een persoon, die jou heeft gekrenkt. Het kunnen ook zaken zijn die uit de toekomst op je afkomen en waar je tegen op ziet, zoals een lastig gesprek. De toepassing resulteert in zelfkennis, inzicht in het vraagstuk dat je bezig houdt en uitzicht op een oplossing. Dat geeft je rust en vergroot je zelfvertrouwen. En dat helpt je om in sociale situaties beter de regie te houden zonder onnodige weerstand op te roepen.

In deze workshop kun je zodanig met deze zelfcoachingmethode kennismaken dat je die na afloop in het dagelijks leven zelfstandig kunt toepassen, in zowel privé – als werksituaties.

Datum: 2 november 2017
Tijd: 13.30 uur tot 16.30 uur
Kosten: € 30,00 (incl. btw)


24 november 2017
 

met John Hogervorst

1917 - 2017
100 jaar sociale driegeleding

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Rudolf Steiner voor het eerst de impuls van de sociale driegeleding beschreef. De inzichten over het menselijk-samenleven-in-het-groot die hij sindsdien op vele manieren onder woorden bracht, zoeken nog steeds naar momenten, omstandigheden en mensen om zich te belichamen.
Degenen die zich vertrouwd hebben gemaakt met de sociale driegeleding weten dat deze, ook nu, 100 jaar na haar geboorte, richtinggevend is voor de vraagstukken waarvoor de mensheid zich geplaatst heeft. Zij weten zelfs dat de sociale driegeleding de enig begaanbare richting wijst naar een gezonde toekomst.
Om stil te staan bij het geboortemoment van de sociale driegeleding, en om een besef te krijgen van de betekenis van deze impuls voor de toekomst, gaan we tijdens deze bijeenkomst flink aan het werk:
- in een terugblik onderzoeken wij de historische context waarin Rudolf Steiner de sociale driegeleding introduceerde en de reikwijdte van deze impuls;
- wij verdiepen ons in de essentie van de sociale driegeleding;
- en nemen van daaruit een of meer grote actuele vraagstukken op de korrel zodat we een onderscheid kunnen maken tussen de schijnoplossingen vanuit de gangbare praktijk en de fundamentele aanpak die de sociale driegeleding in zich draagt.

Datum: 24 november 2017
Tijd: 14.30 tot 20.30 uur
Kosten: € 45,00 (incl. soep en broodjes)


15 december 2017

met Judith Steenhorst en John Hogervorst

Kerst: feest van licht en vrede?

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus en verlangen we naar een wereld die van vrede vervuld is. In deze bijeenkomst gaan we op zoek naar diepere lagen van dit feest. Kunnen we daar vinden wat de actuele betekenis is van de geboorte van het licht in de duisternis? Hoe spelen licht en duisternis in onszelf, hoe behoeden we het licht dat ook in ons innerlijk geboren wil worden?
Als er in ons innerlijk ook een licht straalt - hoe brengen we dat dan tot uitdrukking?
Met deze vragen gaan wij onderzoekend en belevend aan de slag. Dat doen wij met John Hogervorst, die verschillende inleidingen zal verzorgen, en kunstzinnig werkend met Judith Steenhorst.

Datum: 15 december 2017
Tijd: 16.00 - 20.30 uur
Kosten: € 40,00 (incl. materiaal en maaltijd)