menu
ZonE-Nieuws 10 november 2017

Nog enkele plaatsen beschikbaar, maar wees er snel bij!!

In december hebben wij nog enkele plaatsen beschikbaar bij de workshop met Judith Steenhorst en John Hogervorst. Ook kunt u zich nog aanmelden voor 24 november waar u zich met John Hogervorst kunt verdiepen in de "sociale driegeleding" en samen ontdekken dat dit de enig begaanbare richting is naar een gezonde toekomst voor onszelf, maar ook voor toekomstige generaties, in een wereld met grote vraagstukken.


Drie manieren om u in te schrijven voor een lezing of cursus!

  • Inschrijven kan tegenwoordig eenvoudig via de website.
  • Natuurlijk kun je ook gewoon een inschrijfformulier opvragen via de mail: info@dezonneboom.nl.
  • Of eventjes bellen naar: 071-5123 137.

Facebook  

De Zonneboom heeft ook een Facebook-pagina; volg ons nu ook via Facebook!


24 november 2017
 

met John Hogervorst

1917 - 2017
100 jaar sociale driegeleding

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Rudolf Steiner voor het eerst de impuls van de sociale driegeleding beschreef. De inzichten over het menselijk-samenleven-in-het-groot die hij sindsdien op vele manieren onder woorden bracht, zoeken nog steeds naar momenten, omstandigheden en mensen om zich te belichamen.
Degenen die zich vertrouwd hebben gemaakt met de sociale driegeleding weten dat deze, ook nu, 100 jaar na haar geboorte, richtinggevend is voor de vraagstukken waarvoor de mensheid zich geplaatst heeft. Zij weten zelfs dat de sociale driegeleding de enig begaanbare richting wijst naar een gezonde toekomst.
Om stil te staan bij het geboortemoment van de sociale driegeleding, en om een besef te krijgen van de betekenis van deze impuls voor de toekomst, gaan we tijdens deze bijeenkomst flink aan het werk:
- in een terugblik onderzoeken wij de historische context waarin Rudolf Steiner de sociale driegeleding introduceerde en de reikwijdte van deze impuls;
- wij verdiepen ons in de essentie van de sociale driegeleding;
- en nemen van daaruit een of meer grote actuele vraagstukken op de korrel zodat we een onderscheid kunnen maken tussen de schijnoplossingen vanuit de gangbare praktijk en de fundamentele aanpak die de sociale driegeleding in zich draagt.

Datum: 24 november 2017
Tijd: 14.30 tot 20.30 uur
Kosten: € 45,00 (incl. soep en broodjes)


15 december 2017

met Judith Steenhorst en John Hogervorst

Kerst: feest van licht en vrede?

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus en verlangen we naar een wereld die van vrede vervuld is. In deze bijeenkomst gaan we op zoek naar diepere lagen van dit feest. Kunnen we daar vinden wat de actuele betekenis is van de geboorte van het licht in de duisternis? Hoe spelen licht en duisternis in onszelf, hoe behoeden we het licht dat ook in ons innerlijk geboren wil worden?
Als er in ons innerlijk ook een licht straalt - hoe brengen we dat dan tot uitdrukking?
Met deze vragen gaan wij onderzoekend en belevend aan de slag. Dat doen wij met John Hogervorst, die verschillende inleidingen zal verzorgen, en kunstzinnig werkend met Judith Steenhorst.

Datum: 15 december 2017
Tijd: 16.00 - 20.30 uur
Kosten: € 40,00 (incl. materiaal en maaltijd)