menu
ZonE-Nieuws 28 maart 2019

De Zonneboom: in de komende tijd...

Op dit moment wordt achter de schermen noest gewerkt aan het programma voor de tweede helft van het jaar. Daar staat een hoop te gebeuren. Zo zijn we onder meer bezig de langlopende cursus Werkplaats voor de Toekomst, die afgelopen september begon en doorloopt tot in mei, verder te ontwikkelen. Aan deze cursus - die inzichten, moed en vaardigheden wil aanreiken om aan een gezonde samenleving te bouwen - zullen naast John Hogervorst ook Christine Gruwez, Klaas van Egmond, Reinoud van Bemmelen en Harrie Salman meewerken. 
In komende Nieuwsbrieven leest u er meer over!

En ondertussen laten we u hieronder graag zien wat er in de komende tijd in De Zonneboom nog te gebeuren staat.
Van harte welkom!


10 mei
De geur van geld
Een workshop met John Hogervorst

Regeert het geld de wereld? Dat lijkt er misschien wel op, maar de vraag is natuurlijk: wie ‘regeert’ dan het geld? Wanneer we het geld als een ondoorgrondelijk verschijnsel zien dat op hol geslagen is en waar we nauwelijks invloed op hebben,… zal het geld steeds meer menselijkheid verdrukken. Het kan ook anders: dat we zó met geld (en het geldsysteem) omgaan dat het als drager van positieve ontwikkeling dient.

Daarvoor is het nodig dat we begrijpen wat geld is, zien waaraan het zijn waarde ontleent en het beeld ontwikkelen van de kringloop waarin geld zijn ware functie verkrijgt.

Vrijdag 10 mei
Tijd: 13.30 - 17.30 uur
Kosten: € 27,50


Vanaf 10 mei
Marc Chagall, poëtisch kunstenaar
Met Anita Schreuders

Marc Chagall is voor velen een geliefd kunstenaar uit de twintigste eeuw. Hij groeit op in het joodse stadje Vitebsk in Wit-Rusland. Daar begint hij met zijn teken- en schilderstudie die hij later in Petersburg en Parijs voort zet. Nieuwe kunststromingen beïnvloeden zijn werk, maar niet zijn verhalende stijl waarin de joodse traditie de bron vormt. De invloed betreft vooral zijn kleurgebruik, de compositie en het licht. Picasso zei ooit na de dood van Henri Matisse, dat Chagall vanaf dat moment de enige kunstenaar was die het wezen van de kleur doorgrondde.  

In deze korte cursus kijken we zowel naar de biografie van Marc Chagall als de ontwikkelingen in zijn werk. Dit vormt het aanknopingspunt voor een kunstzinnige opdracht met pastelkrijt of schildermateriaal waarbij de kleur blauw een bijzondere plaats inneemt. Ervaring met deze materialen is niet noodzakelijk.

Data: vrijdag 10, 17 en 24 mei
Tijd: 10:00 – 12.30 uur
Kosten: € 90,00 (inclusief BTW)


Zondag 16 juni
Zingen met de zon mee
met Marian Bentvelsen

Zingen in zomerse stemming: de zon staat hoog, de natuur staat in bloei - en wij zingen met de zon mee!

We zingen eenvoudige canons en tweestemmig liederen uit alle tijden en culturen, en vormen klankrijke beelden met eenvoudige muziekinstrumenten.

Ervaring is niet nodig, plezier, ontmoeting, en laten klinken van ieders eigen stem en klank staan voorop.

Na afloop eten we gezamenlijk, voor wie dat wil.

Zondag 16 juni
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Kosten: € 17,50 (inclusief soep na afloop)

___________________________

Voor nadere informatie, aanmelden en voor al uw andere vragen kunt u terecht bij:
De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5
2313 JS Leiden
telefoon 071 512 3137
info@dezonneboom.nl
www.dezonneboom.nl

Volg ons ook op Facebook!