menu
ZonE-Nieuws 10 februari 2021

De Zonneboom - Bezig blijven

Wij hopen dat er over enkele weken weer nieuwe activiteiten kunnen worden opgestart, gewoon, lekker in De Zonneboom. Achter de schermen hebben we het er druk mee: data afspreken, nieuwe afspraken maken om de data op te schuiven - u merkt er niets van en wij zien ook helaas niets terug van onze inspanningen: wij kijken er naar vooruit om in De Zonneboom weer lekker bezig te zijn!

Tot het zo ver is, doen wij ervaringen op met activiteiten via het beeldscherm. Met een zekere schroom, want er gaat niets boven de echte, levende ontmoeting van mens tot mens. Maar eerdere sessies met Christine Gruwez in het najaar, bleken toch werkelijk heel fijn en vruchtbaar te zijn... - En sinds kort bieden wij u ook de mogelijkheid aan om yoga te doen, zie hieronder. U kunt daar op elk moment 'instappen', bijvoorbeeld door gewoon maar eens een proefles mee te maken.


Op maandag en/of woensdag:

Kundaliniyoga

met Anne van Ginkel

Yoga, en zeker kundaliniyoga, geeft je de mogelijkheid aan je gezondheid en fitheid te werken, het revitaliseert en je komt ‘beter in je vel te zitten’.

Een kundaliniyogales bestaat uit fysieke oefeningen, meestal dynamisch, ademhalingsoefeningen (pranayam), mantra’s en meditaties. Naast dat je er natuurlijk leniger en sterker van kunt worden werken we ook met de biochemie in het lichaam. Sommige oefeningen zijn gericht op het weer in balans brengen van je hormoonstelsel, of helpen je afvalstoffen uit te scheiden. Anderen maken je potentiële energie vrij, activeren je zenuwstelsel of maken je jonger.
Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau, het gaat er niet om hoe goed je ergens in bent, maar om hoe je je aandacht richt. Kundaliniyoga helpt ook bij je spirituele ontwikkeling en je bewustwording.
Vraag het aan iemand de wel eens een kundaliniyogales heeft gevolgd en je zult horen dat je je er prettiger van gaat voelen, meer in balans, lichter en vrijer.

Genoeg reden dus om dit een keer uit te proberen. Dat kan nu via de Zonneboom bij jezelf thuis, want via Zoom. 

Een eerste proefles is gratis!

Datum: maandagmorgen en/of woensdagavond
Tijdstip: maandag 09:00 - 10:00 uur en woensdag 20:00 - 21:00 uur
Kosten: € 125,00 (inclusief BTW) voor een 10 strippenkaart (geldigheid 4 maanden)
Inschrijven: via de website van De Zonneboom. De lessen zijn online via zoom.

Toelichting: u kunt dus in alle gevallen inschrijven voor een proefles, die elke maandag of woensdag kan plaatsvinden. Na de proefles kunt u besluiten een '10 strippenkaart' aan te schaffen. Die kaart geeft u recht op het deelnemen aan 10 sessies en is 4 maanden geldig. U kunt zelf besluiten of u de lessen op maandag of op woensdag volgt, of beide. Wanneer uw strippenkaart (bijna) op is vragen wij u of u al dan niet een nieuwe strippenkaart wilt.


Vanaf maandag 8 maart:

Drie workshops: De brandende vraag in ieder van ons

met Christine Gruwez

Kansen komen niet in een apart, gescheiden vakje. Ze treden op midden in elke crisis die ons wakker schudt.

Beter gezegd: kansen voor het nieuwe zijn er meestal al lang voordat een crisis zich doet voelen. Maar we hebben er nauwelijks aandacht voor. We zijn immers niet voldoende wakker. Nog niet!

Zolang alles loopt volgens onze persoonlijke voorstellingen van de werkelijkheid, is er geen dwingende noodzaak om te verlangen naar het nieuwe.

Een crisis betekent het binnenbreken van de werkelijkheid. Daardoor worden we wakker geschud en krijgen we voeling met de brandende vraag in ons.

Daar en nergens elders liggen de kansen voor het nieuwe.

Hoe deze vraag te koesteren en brandend te houden wordt het uitgangspunt van deze reeks.

Data: maandag 8 en 22 maart en 19 april 

Tijd: 20.00 – 21:30 uur

Kosten: € 15,00 per bijeenkomst (incl. BTW)


Voor nadere informatie, aanmelden en voor al uw andere vragen kunt u terecht bij:

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5
2313 JS Leiden
telefoon 071 512 3137
info@dezonneboom.nl
www.dezonneboom.nl

Volg ons ook op Facebook!