menu

Cursussen en workshops 

U kunt zich voor onderstaande activiteiten inschrijven.

2 berichten in deze agenda

Vrijdag 8 maart, Leiden

Rituelen rond belangrijke overgangsmomenten

Workshop met met Marion Kuiperi

In ons leven vinden vele grote en kleine overgangsmomenten plaats die aandacht verdienen. We kennen geboorte, verjaardag, huwelijk en overlijden met hun eigen rituelen.

Andere overgangsmomenten -of met een ander woord transities- zijn het vertrek van een kind uit huis, een verhuizing, pensionering. Als je hierop inzoomt verschijnen er steeds meer momenten die extra aandacht vragen.

Het kan een verdieping in je leven geven als je deze momenten ‘eert’ met een ritueel op maat, zo groot of klein als jou past.

Deze middag zullen we stilstaan bij een aantal van deze momenten, en met elkaar ‘oefenen’ in het vormgeven van een persoonlijk ritueel. Wat zijn belangrijke onderdelen van het ritueel, hoe kan je dat opbouwen?

We zullen werken met voorbeelden uit ons eigen leven. We delen informatie, schrijven en zingen.

Marion Kuiperi begeleidt vanuit haar praktijk 'Ruimte voor rituelen' mensen met een ritueel op maat bij verschillende soorten overgangsmomenten in het leven.

Kosten: € 40,00 (inclusief BTW)

vrijdag 8 maart 14:00-16:30 uur

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

Zondag 17 maart, Leiden

Het feest van Pasen, toen en nu

Met Jana Loose, egyptoloog

Pasen is de tijd waarin aardeleven en hemelleven weer naar elkaar toe gaan groeien. Van de verschillende jaarfeesten is het feest van de opstanding van Christus is het meest afgestemd op de kosmos: na het voorbijgaan van het lentepunt valt Pasen op de eerste zondag na volle maan.

Ook in het Oude Egypte keek men verwachtingsvol naar de tekens aan de hemel en naar bepaalde veranderingen in de natuur, die het feest van de wederopstanding van Osiris aankondigden. Hoe kunnen we herkennen en begrijpen wat de wederopstanding van Osiris voor de oude Egyptenaren betekende? En is daar een samenhang met de opstanding van Christus?

Kosten: € 17,50 (inclusief BTW)

zondag 17 maart 14:00-16:00 uur

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

 

AntroVista

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…