menu

Cursussen en workshops 

U kunt zich voor onderstaande activiteiten inschrijven.

2 berichten in deze agenda

Maandag 19 april, Leiden

Het menselijk skelet als beeld van vrijheid

Workshop met Paul van Dijk

Metamorfose in de botten

Het skelet is voor velen van ons een beeld van de dood.

Maar kijk eens naar de prachtige compositie van meer dan 200 botten en botjes. Die ondersteunt ons levende lichaam met al zijn spieren en organen. Ze draagt daarmee onze menselijke activiteiten en maakt onze geestelijke ontwikkeling mogelijk.

Het skelet is een stukje architectuur dat een bijzonder ontwerp verraadt. Daarin wordt gewerkt met rechte en ronde, met vlakke en lijnachtige, naar buiten gerichte en naar binnen gekeerde vormen. Met een bijzonder evenwicht. De tegenstellingen vinden hun plek in een hogere samenhang en geven daarin als het ware hun eenzijdigheid op. Welke idee drukt zich in deze samenhang uit? En de vergelijking met dierskeletten voegt nog betekenis toe. We worden getuige van een buitengewone intentie die uit het skelet spreekt: een vrij mens te worden.

Om de taal van het skelet te leren verstaan gaan we aan het werk met waarnemingsoefeningen, bewegingsoefeningen en tekenen.

Kosten: € 48,00 (incl. materiaal en btw)

maandag 19 april 13:30-17:30 uur

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

Vrijdag 4 juni, Leiden

Oersymbolen: Spiralen

Workshop met Ellen Dekker

Van oudsher is de spiraal het symbool van verandering, ont-wikkeling en groei. Het beeldt een geleidelijke overgang uit: alles wat geboren wordt, komt spiralend naar buiten: het blad aan een boom, de knop van een bloem, een ook een baby betreedt spiralend via het geboortekanaal deze wereld.

Bij de Kelten zien we de spiraal juist op graven, als symbool van de overgang naar de dood. Een spiraal verbindt dus een tegenstrijdigheid, zorgt voor een geleidelijke overgang van beslotenheid naar vrijheid, van geboorte naar dood.

Deze dag gaan we de spiraal op verschillende manieren tekenen en kunstzinnig verwerken.

Kosten: € 65,00 (inclusief materiaal en BTW)

NB: Zie ook de workshops Oersymbolen op 11 juni en op 3 juli

vrijdag 4 juni 11:00-16:00 uur

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

 

AntroVista

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…