menu

Cursussen en workshops 

U kunt zich voor onderstaande activiteiten inschrijven.

3 berichten in deze agenda

Donderdag 30 mei, Zoom

De magie van de mythe in de kunst

ZOOMbijeenkomst met Mirjam Gouweloos

Elke mythe is een metafoor van het kosmische mysterie. De kunstgeschiedenis toont ze ons in prachtige beelden. Wat kunnen ze ons in onze huidige tijd vertellen?

Aan de hand van diverse thema’s maken we een spannende reis. Over goed en kwaad, de avonturen van de held, over offer en passie, over rouw en compassie, over dood en wedergeboorte. Van Zeus tot Boeddha, van Vishnu tot Zarathustra. Indringend, actueel soms buitengewoon geestig. Prachtige handvaten om de uitdagingen van het leven mee aan te gaan!

Kosten: € 15,00 (inclusief BTW)

donderdag 30 mei 20:00-21:30 uur

De Zonneboom
Zoom

071 512 3137

Zaterdag 29 juni, Leiden

‘Klinken’, een weg naar verbinding

Workshop met Sanja Stoutjesdijk

De wereld van klank is van oudsher verbonden geweest met rituelen waarbij het gaat om verbinding: het verlangen om niet afgescheiden te zijn van het grote geheel.

Deze verbinding kan op eigentijdse wijze ontstaan door je open te stellen en te laten klinken wat er op dat moment wil zijn. Dit vraagt de moed en de innerlijke kracht om je in het onbekende te wagen. Wat er dan klinkt kan mooi of lelijk zijn – die termen verliezen hier eigenlijk hun betekenis. Wanneer je dit met elkaar doet, dus als een aantal mensen samen klinken, ontstaat er hetzelfde als in een tuin met bloeiende planten: als ieder klinkt naar zijn/haar eigen aard, is de tuin op z’n best.

Dit klinken maakt heel wakker en verheldert de zintuigindrukken, alsof er een soort grauwsluier vanaf glijdt. Mijn ervaring is dat dit klinken helend werkt – alsof er in de wereld buiten ruimte en tijd heel veel klaarstaat dat ons voortdurend kracht en inspiratie wil schenken.

Kosten: € 7,50 (inclusief BTW)

svp: aanmelden als u wilt komen!

zaterdag 29 juni 10:00-12:00 uur

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

Vanaf zaterdag 29 juni, Leiden

Doordringende warmte, zinderend licht

Creëer je eigen zomer-schilderij, workshop met Frederiek Nelissen

In deze tweedaagse workshop werken we aan een wat groter schilderij. We duiken daarbij onder in de elementen aarde, water, lucht/licht en warmte. We zullen hierbij diverse middelen inzetten, zoals zand, hout, metalen en pigmenten.

Datum: zaterdag 29 en zondag 30 juni

Tijd: 12.00 - 16.00 uur

Kosten: € 95,00 (incl. koffie/thee) plus € 25,00 materiaalkosten

zaterdag 29 juni 12:00 uur

zondag 30 juni 16:00 uur

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

 

AntroVista

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…