menu

Cursussen en workshops 

U kunt zich voor onderstaande activiteiten inschrijven.

Zondag 10 juni, Leiden

Mens en Robot: dreiging - uitdaging - of kans?

Met Christine Gruwez en John Hogervorst.

Wereldwijd zijn wetenschappers bezig robots verder te ontwikkelen en gereed te maken voor steeds meer toepassingen. Terwijl het inzetten van de robot in de moderne industrie al gangbare praktijk is, wordt er ook al gewerkt aan het inzetten van robots in de zorg of gewoon in het dagelijks leven.

In veel opzichten moet de mens het tegen een robot afleggen. Een robot is sneller, kan zwaar werk moeiteloos aan, kan onbeperkt doorgaan, legt een feilloze precisie aan de dag en blijkt een steeds groter aantal data te kunnen opslaan en te gebruiken. Af en toe wordt er al over gesproken dat de mens op allerlei deelgebieden in de samenleving 'overbodig' zal worden

De opkomst van de robot roept grote vragen op die samenhangen met de essentie van het mens-zijn. Zal de robot de mens vervangen? Kan een robot zichzelf ontwikkelen en wordt hij 'superieur' aan de mens? Wat is ontwikkeling eigenlijk? Hoe zou het zo kunnen zijn dat de mens 'overbodig' wordt. Op welke manier kunnen we de opkomst van de robot inbedden ineen samenleving die menswaardig is en blijft?

Met deze thema's gaan we tijdens deze bijeenkomst aan de slag, in de vorm van inleidingen en gesprek.

Kosten: € 55,00 (inclusief BTW)

zondag 10 juni 11.30-16.30 uur

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

 

AntroVista

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke antroposofische agenda…