menu

Cursussen en workshops 

U kunt zich voor onderstaande activiteiten inschrijven.

2 berichten in deze agenda

Vrijdag 10 december, Leiden

Frida Kahlo

Workshop o.l.v. Esmee Seebregts

Frida Kahlo (1907-1954) was een Mexicaanse surrealistische kunstschilderes. Ze is een bron van inspiratie voor velen vanwege haar bijzondere stijl, unieke overtuigingen en haar turbulente leven.

Frida wist als geen ander haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet. Na haar dood werd Frida Kahlo een icoon die honderdduizenden bezoekers trekt naar exposities over de hele wereld. Ze is een fenomeen en inspiratiebron voor boeken, muziek, films en mode.

Workshop

Tijdens deze schilderworkshop maak je een (zelf)portret in de stijl van de beroemde Frida. Wij verzorgen de uitleg, de verf is afgesteld op het kleurenpalet van Frida en deelnemers laten hun fantasie de vrije loop. Het resultaat is een persoonlijk en surrealistisch zelfportret met symbolieken erin verwerkt die voor jou betekenisvol zijn.

Wij zorgen voor de basismaterialen (doek, kwasten en verf). Als je zelf dingen hebt waarvan je denkt dat ze van pas komen voor je schilderij, zoals gedroogde bloemen/bladeren, sieraden, steentjes of mooie stofjes, neem die dan vooral mee. Alles waar je blij van wordt is te gebruiken, alles mag, het wordt jouw persoonlijke interpretatie van een Frida-portret.

vrijdag 10 december 13:30 uur

De Zonneboom
de Laat de Kanterstraat 5, Leiden

06 5143 5272

Donderdag 16 december, Zoom

De vele gezichten van Maria Magdalena

Zoombijeenkomst met Mirjam Gouweloos

Wie was zij?

Was zij een zondares, een heilige, een maagd of moeder?

Door de eeuwen heen blijft Maria Magdalena tot de verbeelding spreken. Wie was zij en hoe werd zij in de loop van de eeuwen afgebeeld?

Klopt het beeld wat de kerk eeuwen lang van haar schetste?

Het Catharijneconvent in Utrecht heeft tot 9 januari 2022 een boeiende tentoonstelling hierover georganiseerd, die een uitgebreid beeld geeft van Maria Magdalena en van de periodes, samenlevingen en perspectieven van waaruit zij werd bekeken. We maken aan de hand van deze expositie een reis door de kunstgeschiedenis, waarin ook spraakmakende werken van buiten de tentoonstelling aan bod komen.

Samen proberen we haar mysterie te ontrafelen!

donderdag 16 december 20:00-22:00 uur

De Zonneboom
Zoom

06 5143 5272

 

AntroVista

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…