menu

Lopende activiteiten 

Cursussen en workshops die nu gaande zijn. U kunt zich voor deze activiteiten niet meer inschrijven.

4 berichten in deze agenda

Vanaf vrijdag 23 oktober, Leiden

Tussenruimte

Tekenen en schilderen met Ellen Dekker.

De ruimte tussen jou en mij die vrijheid geeft en afstand schept, die ons scheidt en ons verbindt.

Hier gebeuren dingen die ik niet doe…. maar die wel ontstaan door wat ik doe.

Al tekenend en schilderend beweeg ik in tussenruimtes, maak het onzichtbare zichtbaar. Ik werk en er wordt in mij gewerkt

Tussenruimte …. wordt vrije ruimte…. binnen- en buitenruimte vallen samen. Ruimte in alles wat is, om volledig mezelf te zijn

Data:

vrijdag 23 oktober: Vormen en de ruimte daartussen

vrijdag 13 november: Tussen donker en licht

vrijdag 4 december: Schilderen in de tussenruimte, vanuit het niet weten

11.00 - 16.00 uur

Kosten: € 65,00 per keer (inclusief BTW en materialen) / of € 175,00 voor 3 dagen

vrijdag 23 oktober 11:00 uur

vrijdag 4 december

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

Vanaf donderdag 15 oktober, Leiden

Vertelcursus

Met Anne van Ginkel

De afgelopen maanden waren op z’n zachtst gezegd bijzonder. Door de zogeheten coronacrisis vielen veel vanzelfsprekendheden weg. We zaten thuis en we hielden zoveel mogelijk afstand van elkaar. Deze en andere consequenties van de maatregelen die ons door het kabinet zijn opgelegd hebben veel teweeg gebracht bij onszelf. Sommigen van ons zijn bang geweest, of zijn dat nog. Velen hebben in huiselijke kring een hoop te stellen gehad. Even zovelen verloren hun werk. Tegelijkertijd waren er wenselijke gevolgen van de lock down: het werd stiller en schoner buiten. We hadden ineens heel veel tijd om onze creatieve vermogens aan te spreken. We ruimden onze huizen op en tegelijkertijd onze binnenwereld.

Nu is het tijd om bij elkaar te komen om onze verhalen met elkaar te delen. Verhalen vertellen is duizenden jaren oud. Lang voor mensen konden lezen en schrijven vertelden ze elkaar verhalen. Door je verhaal te vertellen verbind je je met je gehoor en door aandachtig naar een verhaal te luisteren verrijk je je binnenwereld of herken je jezelf in het verhaal van de ander.

Het hangt er natuurlijk wel een beetje van af wat er verteld wordt en hoe het verteld wordt. Je verhaal komt het best tot zijn recht wanneer het vanuit jezelf komt, op jouw manier en met jouw woorden. In deze cursus besteden we daar aandacht aan. Middels inspirerende oefeningen en technieken ontdekken we de zeggingskracht van wat we te vertellen hebben. Iedere bijeenkomst besteden we de helft van de tijd aan ‘hoe’ (vertel ik het?) en de andere helft aan ‘wat’ (heb ik te vertellen?)

Tijdens de voorbereiding van de cursus heb ik gebruik gemaakt van oefeningen die hoorden bij verschillende schrijf- en communicatietrainingen die ik volgde en gaf, alsmede van technieken die me eigen zijn geworden op de theaterschool. Voorts breng ik een grenzeloze nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt met me mee. Ik verheug me erop je te zien en te horen! Elk verhaal is het waard om verteld te worden!

Data: donderdag 15 en 29 oktober, 5 en 12 november

11.00 - 16.00 uur

Kosten: € 190,00 (inclusief BTW)

donderdag 15 oktober 11:00 uur

donderdag 12 november

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

Vanaf maandag 12 oktober, Leiden

Werkplaats voor de Toekomst

Samen bouwen aan een eerlijke en rechtvaardige wereld

Met John Hogervorst, Christine Gruwez, Reinoud van Bemmelen, Harrie Salman en Klaas van Egmond

In deze stevige scholingscursus ontwikkelen we inzicht en begrip in het beeld van een gezonde samenleving waarin mensen zich in vrijheid kunnen ontwikkelen; in gelijkheid betrokkene zijn in het vormen van rechten en plichten; in de economie in broederschap met elkaar en de Aarde omgaan.

Dat geeft inzicht in het doorzien van actuele ontwikkelingen; biedt aanknopingspunten voor een innerlijke verbinding met jezelf en de medemens en inspireert om je gewicht aan de goede kant van de weegschaal mee te laten wegen.

Er is een folder met uitgebreidere informatie beschikbaar.

17 Bijeenkomsten op maandagmiddag (1x in de twee weken).

maandag 12 oktober 13:15 uur

maandag 10 mei 2021 17:15 uur

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

uitgebreide informatie...

Vanaf zaterdag 10 oktober, Leiden

Hoe actueel is Goethes Faust?

Schildercursus met Frederiek Nelissen.

“Zwei seelen wohnen, ach! in meiner Brust….”

Goethes heeft heel zijn leven aan dit drama gewerkt. Zijn prachtige poezie is, naar mijn idee, nog steeds actueel. In deze schildercursus wil ik met jullie verschillende Faust-motieven kunstzinnig onderzoeken en uitwerken. Wat voor gevoel geven deze beelden persoonlijk? En kun je ook de tijdsgeest erin herkennen? Met verschillende technieken en materialen gaan we experimenteren en onze eigen beeldenrijkdom ontdekken.

Data: 10 en 17 oktober, 7 en 21 november en 19 december

13.00 – 16.00 uur

Kosten: € 195,00 (inclusief BTW)

zaterdag 10 oktober 13:00 uur

zaterdag 19 december

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

 

AntroVista

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…