menu

Lopende activiteiten 

Cursussen en workshops die nu gaande zijn. U kunt zich voor deze activiteiten niet meer inschrijven.

2 berichten in deze agenda

Vanaf vrijdag 25 september, Leiden

Schrijven & Vertellen

Workshop met Anne van Ginkel

Schrijven is een heerlijke manier om jezelf te leren kennen. Met een aantal vrolijke, uitdagende en onverwachte oefeningen gaat het ook nog bijna vanzelf, je zult merken dat je vol verhalen zit die op papier willen.

We schrijven korte teksten, lezen voor, helpen elkaar met constructieve feedback en duiken de volgende uitdaging in. Gaandeweg en spelenderwijs komen er schrijftips voorbij zodat je tekst nóg boeiender wordt. Tegelijkertijd kom je, soms tot je eigen verrassing, steeds meer uit de verf.

Hiermee zijn we de eerste dag bezig. De tweede dag ligt de nadruk op vertellen. Want hoe hou je de aandacht vast? Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten als het om vertellen gaat?

Je kunt de teksten van de schrijfdag gebruiken, maar dat hoeft niet. Misschien komen er hele andere dingen boven borrelen die verteld mogen worden. Tip van de sluier: hoe meer je jezelf laat zien, hoe boeiender je bent. Ik verheug mij erop!

Tijden: vrijdag: 13.00-17.00uur / zaterdag: 11.00 tot 16.00uur

Kosten: € 95,00 (incl. btw en koffie/thee)

vrijdag 25 september 13:00 uur

zaterdag 26 september

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

Vanaf maandag 21 september, Leiden

Omwille van het mens-worden

Webinar met Christine Gruwez

Sinds het begin van de Corona - crisis is ons leven op ingrijpende wijze veranderd. Talloze maatregelen bepalen ons doen en laten op een ongekende wijze. Wat er ‘voordien’ was valt niet meer terug te halen en wat op ons toekomt heeft nog geen herkenbare vorm aangenomen.

Waar zijn we aangekomen? Hoe kunnen we een verhouding vinden tot dit abrupte wegvallen van de vanzelfsprekendheid van een voorspelbare wereld? Als enkeling en met elkaar?

Meer dan ooit komt het er op aan de innerlijke soevereiniteit te bewaren. De verplichting een mondmasker te dragen ontneemt me uiteindelijk deze mogelijkheid niet. Soevereiniteit betekent ook deze onaantastbare plek in mezelf op te zoeken, waar ik, ongeacht de uiterlijke omstandigheden, open en in vrijheid rechtop kan staan.

Etty Hillesum noemde het: ‘Dit onverwoestbare in mij’. Waar ik tezelfdertijd kwetsbaar ben in mijn mens worden. En van waaruit ik in openheid de toekomst tegemoet kan gaan en ik - omwille van het mens worden- uit vrijheid leer te handelen. Corona-maatregelen of niet.

Tijd: 20.00 – 21.30uur

Kosten: € 30,00 voor het meemaken van beide sessies

NB: Aanmelden, met vermelding van uw emailadres is noodzakelijk. U ontvangt per email voor elk van de sessies een link waardoor u de sessies kunt meemaken (daarvoor heeft u verder niets speciaals nodig).

maandag 21 september 20:00 uur

maandag 28 september

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137

 

AntroVista

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…