menu
ZonE-Nieuws 16 mei 2023

De Zonneboom - Samen

'Samen' - we merken aan allerlei dingen dat 'samen' in onze tijd steeds moeilijker gaat. We zijn zo sterk individu, we hebben de drukte in ons eigen leven, we hebben behoefte aan tijd voor onszelf. Tijd om 'bij te komen'.
Allemaal begrijpelijk. Maar 'samen' kan ook iets betekenen dat kracht en inspiratie geeft. Dat het innerlijk vuurtje aanwakkert. Dat de dingen lichter maakt en verbindingen schept die een bodem leggen onder het alledaagse bestaan.
Pinksteren is bij uitstek de tijd in het jaar om dat te kunnen proeven. Beleef een nieuwe innerlijke kracht om samen te bouwen aan een nieuw licht in ons leven en in de wereld.


Donderdag 25 mei
Pinksteren
met Rik ten Cate

Pinksteren: het feest van het huwelijk tussen Hemel en Aarde!

Pinksteren: het feest van het vuur!

Pinksteren: het feest van de sociale gemeenschapsvorming!

Bij deze bijeenkomst zullen we met elkaar de drie gebieden verkennen: verbintenis, vuurkracht en het sociale leven. Van oudsher, bij de Kelten en Germanen, is het Pinksterfeest het feest van vruchtbaarheid, dankbaarheid, hoop en positiviteit. In de Christelijke traditie is daarbij de Geestkracht gekomen. In zekere zin kun je zeggen dat het doel van Pinksteren is: de opheffing van de spraakverwarring, die ons sinds het mislukken van de torenbouw in Babel vergezelt.

Datum: donderdag 25 mei
Tijd: 20:00 uur
Kosten: € 15,00 (inclusief BTW)

LET OP: svp aanmelden!


De Zonneboom

De Laat de Kanterstraat 5
2311 JS Leiden
071 512 3137
www.zonneboom.nl
info@zonneboom.nl

Volg ons ook op Facebook