menu
ZonE-Nieuws 2 juli 2020

De Zonneboom: actief in juli

We zetten onze activiteiten in juli voor u op een rijtje.
Blijft u deze zomer wat dichter bij huis? We hebben een gevarieerd aanbod - om op verschillende manieren nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten op te doen. 
Om de 'anderhalvemeter'-maatregelen in acht te kunnen nemen is het aantal deelnemers per activiteit bepekrt. Maar voor onderstaande activiteiten is nog plaats en bent u van harte welkom!

Vrijdag 3 juli 2020
Workshop: Evenwicht vinden – in tijden van corona
met John Hogervorst

In deze ‘tijden van corona’ worden we als mens op allerlei manieren beproefd. Via de media staan we permanent bloot aan berichten die angst, verontwaardiging en andere hevige gevoelens kunnen losmaken. Overheidsmaatregelen grijpen in in ons privéleven en veranderen het dagelijks leven. – Met welke krachten hebben we hier te maken; hoe blijven we ‘bij onszelf’ en welke krachten bieden ons moed en hoop?
Met deze thema’s gaan we aan het werk, door middel van inleidingen, vragen en gesprek.

John Hogervorst publiceerde in de afgelopen maanden twee boekjes over de coronacrisis: Gedachten, kansen & perspectieven - in tijden van corona en Toekomst scheppen – in tijden van corona, waarin hij de gebeurtenissen van de afgelopen maanden nader onderzocht.

Datum:  vrijdag 3 juli 2020
Tijd:  13.00 - 16.30uur
Kosten:  € 25,00 (inclusief BTW en consumptie)


10 en 11 juli 2020
Leven in onzekerheid
creatieve workshop met Ellen Dekker

Leven is

zich altijd opnieuw verbinden

en ruimte maken

voor verandering.

 

Leven is

gave,

opgave

en overgave

 (Claire van den Abbeele)

Deze periode waarin veel zekerheden aan het wankelen zijn gebracht, zowel buiten als in onszelf, nodigt uit om naar binnen te keren en contact te maken met onze innerlijke kracht. Om stil en te worden en rust te vinden in onszelf. Ons zelf-vertrouwen te (her)vinden in tijden van verandering. Al tekenend, schilderend en schrijvend gaan we hier deze dagen naar op zoek.

Datum:  vrijdag 10 en zaterdag 11 juli 2020
Tijd:  11:00 – 16:00 uur
Kosten:  € 95,00 (inclusief BTW en consumptie)


Dinsdag 14 juli 2020
Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap: van de Franse Revolutie van 1789 naar 2020 
met Harrie Salman

In de Franse Revolutie leefde de impuls van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Waar kwam deze impuls vandaan? Wat is ervan terecht gekomen en wat kunnen we er nu mee doen?
Harrie Salman gaat met de deelnemers op onderzoek uit. Vanuit de vrijheidsimpuls zullen we een kritische blik werpen op de inperkingen van de vrijheid ter bestrijding van het Corona-virus, vanuit de gelijkheidsimpuls op het rechtsleven dat door 'experts' opzij wordt opgeheven, en vanuit de broederschapsimpuls op een economie die is gebaseerd op "Gestolen Welvaart".

Datum:  dinsdag 14 juli 2020
Tijd:  13:00 – 16:00 uur
Kosten:  € 25,00 (inclusief BTW en consumptie)


Donderdag/Vrijdag 16 en 17 juli 2020
Spelen met je schaduw
Tweedaagse theater workshop met Anne van Ginkel

Een vrolijke theatercursus met je slechtste zelf in de hoofdrol. We maken uitbundig gebruik van alles wat we niet kunnen, waar we een hekel aan hebben en waar onze haren recht van overeind gaan staan.

Op persoonlijk vlak zal blijken dat niets menselijks ons vreemd is. Door de tegenovergestelde beweging te maken van wat we gewoonlijk doen en onze onaangepaste kanten opzoeken en tonen, genereren we levendigheid, meer vrijheid in onszelf en een heleboel plezier.
We werken met improvisatietechnieken uit de mime en theatersport, we laten ons inspireren door archetypen, sprookjes en natuurlijk onze eigen verhalen. Door te spelen met status, stem, houding, beweging en de interactie met elkaar ontstaan er nieuwe dingen, theater maken is altijd een alchemistisch avontuur.

Datum:  donderdag 16 en vrijdag 17 juli 2020
Tijd:  11:00 – 16:00 uur
Kosten:  € 95,00 (inclusief BTW en consumptie)


Donderdag/Vrijdag 23 en 24 juli (Zoetermeer)
Twee dagen Speksteen bewerken
met Brigitte Beck

Een stuk speksteen, je raspt, je polijst en langzaam vormt zich een beeld, een vorm abstract of figuratief. Het bewerken van speksteen is heel verrassend. Door vanuit de steen een vorm te laten ontstaan, ben je scheppend bezig. Heerlijk 2 dagen voor jezelf en lekker buiten in een prachtige omgeving. Het gaat vooral om het doen en beleven.

Datum:  donderdag 23 juli en vrijdag 24 juli 2020
Tijd:  11:00 – 16:00 uur
Kosten:  € 95,00 (inclusief BTW en consumptie, exclusief steen)

NB: Deze activiteit vindt plaats in Zoetermeer
Dorpsstraat 200
2712 AR ZOETERMEER

 


Dinsdag 28 juli 2020
Workshop: Nieuwe perspectieven in tijden van corona
met John Hogervorst

Eén aspect van de coronacrisis is dat door de crisis veel is blootgelegd waarvan we misschien het bestaan niet wisten. Bijvoorbeeld: onze afhankelijkheid van de productie van allerlei goederen of geneesmiddelen aan de andere kant van de wereld; of de omstandigheden waarin in de vleesindustrie gewerkt wordt. – Zou de coronacrisis niet ook een oproep kunnen zijn om een einde te maken aan allerlei ongewenste praktijken?
Het is nú tijd om tot nieuwe inzichten te komen! Hieraan gaan we werken, in de vorm van inleidingen, vragen en gesprek.
John Hogervorst publiceerde in de afgelopen maanden twee boekjes over de coronacrisis: Gedachten, kansen & perspectieven - in tijden van corona en Toekomst scheppen – in tijden van corona, waarin hij de gebeurtenissen van de afgelopen maanden nader onderzocht

Datum:  dinsdag 28 juli 2020
Tijd:  13:00 – 16:30 uur
Kosten:  € 25,00 (inclusief BTW en consumptie)


Donderdag/Vrijdag 30 en 31 juli 2020
Esmee Seebregts
Werken met aquarel: De kosmos en natuur in aquarel

In deze tweedaagse aquarelworkshop focussen we ons op de natuur in de breedste zin van het woord; van materie tot energie, van microscopisch klein tot gigantisch groot, tussen abstract en figuratief.

Vanuit de aquarelverf en het water laat je natuurlijke structuren ontstaan die organismen en entiteiten kunnen worden. Je werkt op papier van heel klein tot groot formaat, met zowel de nat-in-nat als nat-op-droog techniek.

Alles wat zich in de kosmos bevindt, elke oervorm die ten grondslag ligt aan de natuur, laat zich uitstekend verbeelden in de aquareltechniek!

Datum:  donderdag 30 juli en vrijdag 31 juli 2020
Tijd:  13:00 – 16:00 uur
Kosten:  € 50,00 (inclusief BTW, materiaal en consumptie)


V O O R A A N K O N D I G I N G

Samen bouwen aan een eerlijke en rechtvaardige toekomst
Werkplaats voor de Toekomst gaat voor de derde keer van start

Op 12 oktober a.s. gaat, voor het derde achtereenvolgende jaar, de Werkplaats voor de Toekomst van start. In de Werkplaats gaat het om het ontdekken van de principes waarop wij een gezonde samenleving kunnen bouwen en het aanboren van de kracht in jezelf om daar actief aan mee te werken. Daarbij komen ook verwante thema’s en vragen aan bod, zoals: Hoe kunnen we werkelijk begrijpen welke ontwikkelingen in onze tijd spelen? en: Hoe verbind ik mij vruchtbaar met de mensen om mij heen en met de wereld?
In de Werkplaats wordt gewerkt aan de inzichten en de inspiratie die bijdragen aan een vrije ontwikkeling van de mens; aan een eerlijke economie en aan een vernieuwing van de democratie.
Aan de Werkplaats wordt meegewerkt door John Hogervorst, Christine Gruwez, Harrie Salman, Klaas van Egmond en Reinoud van Bemmelen. Nadere informatie is binnenkort beschikbaar. 

Voor nadere informatie, aanmelden en voor al uw andere vragen kunt u terecht bij:

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5
2313 JS Leiden
telefoon 071 512 3137
info@dezonneboom.nl
www.dezonneboom.nl

Volg ons ook op Facebook!